IF Birkebeineren - Håndball

IF Birkebeineren - Håndball

Regional talent samling 2018

Postet av IF Birkebeineren - Håndball den 25. Jun 2018

          Regional Talentsamling 2018

Vellykket regional talentsamling for spillere født i 2003 i Region Sør


IBK hadde 5 jenter med på årets samling,Elise Larsen, Emilie Solberg, Inger Holmen, Hannah Ludvigsen og Jenny Fausa Olsen, her er en oppsummering fra Region Sør:

Årets regionale talentsamling for spillere født 2003 ble gjennomført med stor suksess fra mandag 18. til onsdag 20. juni. Om lag 130 unge håndballspillere fra regionen var samlet ved Skien Fritidspark for 3 dager med god håndballæring. Samlingen er et utviklingstiltak hvor spillerne får lære om alt fra holdninger og verdier til utvikling av egne håndballferdigheter. Spillerne ble fordelt på 3 jentegrupper og 3 guttegrupper som alle gjennomfører totalt 6 treningsøkter i løpet av samlingen, 4 håndballøkter og 2 fysiske. Det var også egen målvaktsressurs som fulgte opp alle målvaktene med egne treningsøkter og ga innspill og veiledning underveis i fellesøktene.


I tillegg til håndballøktene har alle spillerne fått kosthold og ernæringsforedrag av Eirik Hansen fra OLT og Silje Hønneland fra Sunn Idrett,og hatt en samling hvor Norges Håndballforbund sine verdier ble drøftet. 

Av tilbakemeldingene ved avslutningen av samlingen var det sekvensen om verdier og holdninger som satt igjen som det utøverne hadde lært mest av. Mye av årsaken var Robert Haugen, i guttenes trenerteam, sin personlige historie og en filmsnutt som viste hans «stå på vilje» i etterkant av arbeidsulykken han var involvert i som 19 åring. Dette gjorde sterkt inntrykk på spillere og trenere.    

I tillegg til menneskelig utvikling, håndballfaglig utvikling og ernæringskosthold har alle spillerne gjennomført en fysisk økt med teknikkinnlæring og en fysisk økt med håndballspesifikke basisøvelser. Dette ble ledet av Guro Kristine Raastad med god hjelp fra Gunn Vintervold mandag og tirsdag.  På onsdag ble disse øktene ledet av fysioterapeutene Sara Martinsen og Sara Kristine Trollerud.

Det håndballfaglige ble håndhevet og gjennomført av:

Jan Erik Andreassen, Arne Borch, Christoffer Martinussen, Robert Haugen, Thomas Franche, Alexander Christiansen, Marianne Seljestad og Stian Ferborg Andersen

Vi avslutter med å minne om Norsk Håndballs verdier; Respekt – Begeistring – Fair Play - Innsatsvilje
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline