IF Birkebeineren - Håndball

IF Birkebeineren - Håndball

Dyreparken Håndballfestival 2015

Postet av IF Birkebeineren - Håndball den 4. Sep 2015

Kalenderen viser 21.august. Skolen og hverdagen er godt i gang og jenter 2005 er klare for å kaste i gang håndballsesongen. Hva er vel da bedre enn å reise på en overnattingscup. Etter er artig tur til Kristiansand i fjor var både barn, foreldre og lagledere klare for en ny morsom og innholdsrik helg. I år fikk vi med oss jenter 2003 som var stor stas. Artig å få med seg flere lag på cup. Vi fikk sponset busstur av Isacksen og en gjeng med spente jenter på 10 og 12 år satte seg i bussen klare for avgang fredag kl 15:00
På veien hadde vi en innlagt pause på 45 min. Det var ikke jentene i mot. På Stathelle ble det tid til både litt nistemat, is og hoppeslott
Stemningen steg i bussen etter hvert som vi nærmes oss Kristiansand Katedralskole Gimle, til stor underholdning for de fire damene som kjørte med jentene i bussen. (Takk til dere)
Undertegnede kjørte i bil bak og jo nærmere vi kom jo mer aktivitet kunne man se bak i bussen

Busstur på vei til Kristiansand

To flinke karer (Roger og Rune) hadde reist tidligere nedover å ryddet plass i klasserommene, hentet T-skjorter og ikke minst hentet alle A- og B-kortene.

Bussen stopper og vi skulle nesten tro det var kuslipp. Ut kommer en gjeng med supergira og spente jenter. Opp trappa og inn i gangen møter vi et stort IBK- flagg hengt på veggen, bord dekket med servietter, glass og burs. Pizza var bestilt, og etter pumping av madrasser, dyner/soveposer på plass og ikke minst foreldre dratt, koste vi oss med pizza og brus. Stemningen var på TOPP!

Må vi legge oss nå!!!!

Jentene slapper av etter en lang dag

Er ikke så lett å legge seg til å sove etter å ha gledet seg så fælt, men nå er det en gang sånn at det kommer en dag i morgen med mye moro sosialt, i dyreparken og inne i håndballhallen
En fin stund på kvelden når jentene er krabbet under dyna/soveposen er å utveksle erfaringer og drøfte litt rundt lagene.

Morsomt å være sammen på tvers også for oss voksne.
Morgenstund har gull i munn…. Deilig å kunne ta det med ro om morgenen. Jentene kommer på samlebånd for hestehaler og fletter, frokost og ikke minst kaffe for de voksne.

Så bar det i buss opp til dyreparken. Lørdag formiddag var jentene inne i parken og koste seg sammen med familiene sine. Søndag formiddag var det mer opp til den enkelte familie hva de gjorde. Noen koste seg inne i dyreparken, andre på badeland og noen på bystranda før vi alle møttes i Sørlandshallen til siste innspurt av cupen.

Så kom alvoret!

Tidlig lørdag ettermiddag startet lag 1 cupen med sier og fortsatte med seiere i de øvrige kampene. Lag 2 startet med en knepent tap. Etter en litt treg start hevet de nivået på spillet, og de vant to og spilte en uavgjort
To flotte 05 lag med til sammen 14 jenter har hatt en stor utvikling, blitt tøffere og tåler litt mer trøkk på banen. Mange fine mål og mye bra forsvarsjobbing.

IBK jenter 05 lag 1 og 2


03 jentene stilte også med 2 lag og begge lagene gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og kvalifiserte seg ti A sluttspillet på søndag.
Lag 1 tapte dessverre 16 dels finalen med 1 mål i en tett og spennende kamp og var ute av cupen søndag formiddag.
Lag 2 vant og gikk videre til 8 dels finalen.
Det bel en tett og jevn kamp som endte uavgjort etter full tid og ekstra omganger måtte til.
Da ekstar omgangen var ferdig spilt sto det fortsatt uavgjort og kampen måtte avgjøres med loddtrekning.
IBK tapte dessverre loddtrekningen og dermed var cup eventyret over for denne gang.
Som en liten trøst ble laget vi tapte for på loddtrekning nr 2 i turneringen.

IBK jenter 03 lag 1

IBK jenter 03 lag 2

Noe jentene gledet seg veldig til (og noen leder…) var konserten på kvelden i Kjuttavika etter stengetid. I begynnelsen var det flere ledere og foreldre som rocket, men etter et par låter kom rockefoten til jenter 05 og 03 virkelig i gang, og ikke minst alle hylene
En fantastisk morsom, underholdene og sosial kveld gjør oss klare for senga. Trodde vi, men jentene derimot hadde ikke samme plan som oss. Ja ja…Vi spiller seint, så da går det vel bra. Jentene skravlet, lagde nye heiarop og hadde det tilsynelatende veldig bra sammen.

IBK gjengen på konsert i Kjutavika

Gangen fylte vi med IBK drakter til tørk. Det var i grunnen ingen tvil om hvem som bodde i den gangen. Vårt store spørsmål var om de tørket til dagen der på. Det gjorde de gitt.

Også foreldrene måtte trå til litt på slutten av cupen. Klasserommet vi bodde på måtte være tømt, og bord og stoler ryddet på plassen innen klokken 11:00. Etter litt frokost (og selvfølgelig kaffe) kom foreldrene klokken ti og på bare et lite øyeblikk så det ikke lengre ut som at håndballjenter og ledere fra IBK i Krokstadelva hadde gjort beslag på klasserommet.

Tur til Dyreparken Håndballfestival er en tur med mye sosialt, og masse idrettsglede. Vi ser ei jentegruppe som blir enda bedre kjent på tvers av skolekretsen og skaper gode vennskap. Vi gleder oss til neste år og håper på å få med flere grupper nedoverKommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline