Teknikk merke håndball

Arrangør: IF Birkebeineren - Håndball

Åpent for alle lag i IBK håndball.
Teknikkmerke
Teknikkmerkeprøvene i håndball er først og fremst laget for å motivere spillerne til mer individuell teknisk trening, og for å fokusere på viktigheten av å trene på detaljer. Alle prøvene er laget slik at de gode teknikerne favoriseres, men ingen prøver er så vanskelige at bare et fåtall vil klare dem.
I merkeprøvene er det lagt vekt på å få med sentrale teknikker fra håndballspillet. Disse teknikkene er så viktige å beherske, at de i alle fall bør prioriteres i håndballtreninga.

Enkle regler Reglene for prøvene er enkle både å forstå, lede og kontrollere. Her finnes ingen skjønnsmessig vurdering, alle resultater er målbare, og merketakerne er ikke prisgitt medspillernes prestasjoner. Derfor får alle merketakerne de samme utfordringene.

Teknikkmerke  i håndball har fem graderinger: rød, bronse, sølv, gull og gullballen.
Gjennomføring Merketakeren kan avlegge en og en prøve. Det er ingen begrensning i antall forsøk på hver prøve. Det skal være minst en kontrollør til stede når prøvene avlegges. Denne må kunne prøvene og kjenne merkekravene. Til prøvene benyttes den type ball som merketakeren bruker i konkurransesammenheng. Barn på 9 og 10 år bruker miniball (ball 2) eller mykhåndball av samme størrelse. Barn under 9 år bruker mikroball (ball 1) eller mykhåndball av samme størrelse

Administratorer

E-post: runlar66@gmail.com